29 03 2022

1 vit nga fillimi i vaksinimit në Kosovë

Kur Lëvizja VETËVENDOSJE! erdhi në qeverisje kishte zero vaksina.

Nuk kishte as marrëveshje dhe as kontratë për sigurimin e tyre.

Falë punës dhe përkushtimit të lartë të qeverisjes tonë, ish-ministrit, Arben Vitia, në kohë rekorde negociuam suksesshëm një kontratë të favorshme për sigurimin e vaksinave.

Kështu, nga të qenit shteti i fundit në rajon për shkallën e vaksinimit kaluam në situatën ku tash jemi shteti i parë në rajon me 1,820,000 doza të administruara, duke u krahasuar me disa shtete të Evropës.

Një falënderim u takon të gjithë mjekëve tanë, punëtorëve të shëndetësisë, dhe shteteve mike që e ndihmuan Kosovën me stoqe të vaksinave si donacion

Kontribo