09 07 2020

10 Pyetjet e Shefit të GP, të Lëvizjes, Rexhep Selimi, për secilën pikë brenda rezolutës së propozuar “Për unitetin politik e qytetar në mbrojtje të vlerave të popullit të Kosovës”.

Për pikën e parë, a nuk e keni ditur edhe atëherë, pra në 2015 që shteti serb ka kryer spastrim etnik?

Për pikën dy, a nuk e keni ditur edhe atëherë që ka ende të pagjetur siç ka edhe sot?

Për pikën tre, a vetëm tani ju ra ndër mend që t’ia rikujtoni bashkësisë ndërkombëtare mungesën e drejtësisë ndaj veprimeve të shtetit serb në Kosovë? E në ndërkohë, çfarë përpjekjesh ka bërë Kosova kundër krimeve serbe deri këtu? Madje as premtimet publike nuk u mbajtën – sepse ka pasur premtime publike që do ta padisim Serbinë për gjenocid.

Për pikën katër, a vetëm tash po ju bie ndër mend rasti “Panda”? Pse nuk ju kujtua ky rast edhe në vitin 2015 kur ne e kundërshtonim themelimin e kësaj gjykate?

Për pikën pesë, pse nuk ishit kaq të gatshëm ta mbroni pastërtinë e luftës së UÇK-së edhe atëherë kur ne kërkonim ta bëni një gjë të tillë?

Për pikën gjashtë, përse nuk po ju bie ndërmend vendimi i GjND-së, që këtu ju paska ra ndërmend, edhe kur po bisedoni me Serbinë sepse vendimi i GjND-së kishte të bënte më shumë për statusin e Kosovës – e këtë status të Kosovës ju po e kontestoni në bisedimet me Serbinë.

Për pikën shtatë, a nuk e keni kuptuar edhe më herët që Serbia nuk është bashkëpunuese kur bëhet fjalë për t’i dënuar krimet që i ka bërë në Kosovë, dhe ishte shumë bashkëpunuese me sponsorisuesit e Gjykatës Speciale në vitin 2015.

Për pikën tetë, pse tash e jo më herët po kërkoni që dhomat e specializuara të jenë ‘fer’ dhe të paanshme?

Për pikën nëntë, a vërtetë nuk po e dini se përse është bërë publikimi i aktakuzës vërtetë? Ata madje na treguan me paragrafët e fundit të komunikatës së tyre në momentin kur e publikuan këtë aktakuzë.

Dhe për pikën dhjetë, pse nuk kërkuat unitet në vitin 2015 për ta mbrojtur pastërtinë e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, por kërkonit unitet pikërisht për ta bërë të kundërtën për ta votuar Gjykatën Speciale? A nuk ishte UÇK-ja e pastër edhe atëherë kur ju kërkonit që kjo gjykatë do ta pastroj luftën e drejtë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

Nuk do të duhej të kishte standarde të dyfishta askush kur bëhet fjalë për diçka kaq të rëndësishme e sidomos për luftën e drejtë të popullit shqiptar në Kosovë.

Kontribo