10 02 2017

10 vjetori i Demonstratës së 10 shkurtit në Strugë

Në Strugë, në Teatrin “Poshka” u shënua 10 vjetori i demonstratës së 10 Shkurtit, përmes shfaqjes se dokumentarit mbi ngjarjet e datës 10 shkurt 2007 dhe një prezantimi mbi këto ngjarje. Në këtë prezantim foli Bekim Qoku anëtar i Këshillit të Përgjithshëm të Lëvizjes VETËVENDOSJE! i cili fillimisht paraqiti për një kronologji të ngjarjeve nga publikimi i Planit të Ahtisarit deri te realizimi i Dokumentarit.

Pas shfaqjes së dokumentarit debati vijoi duke shtjelluar dëmet që burojnë nga plani i Ahtisaarit dhe pasojat e tij në politikën aktuale të Republikës së Kosovës, veçanërisht rrezikun që sjell “Zajednica” në pengimin e realizimit të sovranitetit të Kosovës.

Shumë nga të pranishmit morën fjalën për të debatuar. U fol kryesisht për Lëvizjen VETËVENDOSJE! rolin e saj në Kosovë dhe efektet e saj në aktualitetin politik e social në nivel kombëtar. Fjalën e morën edhe shumë të pranishëm të tjerë për të shprehur kryesisht admirim por edhe domosdoshmërinë e një lëvizje të tillë në këto troje. Në mesin e të pranishëmve ishte edhe Kryetari i ri i Komunës së Strugës z. Mustafa Zabzuni dhe deputeti i zonës z. Syrija Rashidi.

Për Lëvizjen VETËVENDOSJE! si mik i saj, për idealizmin dhe frymën e drejtuesve dhe aktivistëve të saj foli dhe Shpëtim Pollozhani, kryetari i Shoqatës së të burgosurve dhe të dëmtuarve politikë shqiptarë të Maqedonisë. Me përzemërsi dhe mirënjohje për Lëvizjen VETËVENDOSJE! foli edhe atdhetari e veprimtari i çështjes kombëtare, z.Sejdin Lloga.

Strugë, 10 shkurt 2017

Kontribo