16 06 2022

17 Pika për 17 vjetorin e Lëvizjes VETËVENDOSJE!

Në 17 vjetorin e themelimit të Lëvizjes, në ditën e Qendrave të Lëvizjes VETËVENDOSJE!, në 17 qendra të ndryshme është mbajtur procesi zgjedhor në nivelin e parë organizativ, në Pikë, prej nga janë zgjedhur strukturat drejtuese të vendbanimeve përkatëse që do të drejtojnë Pikën për 4 vitet e ardhshme, përfshirë këtu drejtuesin/en e RVV-së dhe drejtuesen e GVV-së.

Teksa sot shënuam ditën e qendrave, nëpër vendbanimet e ndryshme, në lagjet e fshatrat e komunave gjithandej, po mbahet procesi zgjedhor i brendshëm në organizatën tonë. Deri më tani është mbajtur procesi zgjedhor në rreth 150 Pika, derisa ristrukturimi organizativ në nivelin e parë organizativ, në Pikë, do të vazhdojë deri në mesin e muajit korrik. Po ashtu, në nivelin e dytë organizativ, për të parën herë, përveçse do të zgjedhim kryetarin/en dhe kryesitë e qendrave, do të zgjedhim po këto struktura edhe për dy organizatat e formuara rishtazi në Lëvizje, Rininë për VETËVENDOSJE! dhe Gratë për VETËVENDOSJE!. Këto dy organizime nuk do të janë zëvendësim e strukturim forumesh formale, por rritje e rëndësisë në vendim-marrje e dy kategorive më të rëndësishme të shoqërisë tonë, të grave dhe të të rinjve. Në fund të muajit tetor, zgjedhjet në organizatën tonë do të përfundojnë në të gjitha nivelet organizative, me struktura të konsoliduara dhe aktive.

Në vazhdën e zgjedhjeve të brendshme në LV që tashmë numëron rreth 60 mijë anëtarë, vetëm për periudhën mars – qershor, janë anëtarësuar mbi 1500 qytetarë. Të rinj e të reja, profesionistë e njerëz të ndershëm, të gatshëm për t’i kontribuar ndryshimit të gjithmbarshëm, çdo ditë e më shumë po i bashkohen Lëvizjes tonë, si e vetmja alternativë qeverisëse substanciale e për transformimin rrënjësor, që veçse ka filluar.

17 vite organizim, ballafaqim e konsistencë. Roli i qendrave tona në rrugëtimin politik të Lëvizjes është i pamatshëm. I tillë do të jetë përherë.

Kontribo