16 05 2018

19 vjetori i rrëmbimit të Ukshin Hotit.

Në 19 vjetorin e rrëmbimit pas lirimit nga burgu të veprimtarit Ukshin Hoti, një delegacion i Lëvizjes VETËVENDOSJE! ka nderuar figurën e tij tek shtëpia muze në Krushë të Madhe.

Ky delegacion u përbë nga kryetari Albin Kurti bashkë me aktivistë të qendrave të Rahovecit, Prizrenit e Gjakovës si dhe deputetët Saranda Bogujevci, Arbër Rexhaj, Drita Millaku, profesorin Hysamedin Feraj, veprimtarin Gani Krasniqi, Ismet Gashin, babain e dëshmorit Bekim Gashi, kryetarin e qendrës së Prizrenit, Artan Abrashi dhe asaj të Rahovecit, Dërvish Çadraku.

Në fletoren që mbledh mendimet dhe kujtimet mbi Ukshin Hotin, kryetari Kurti shënoi: Çdo vit vijmë më 16 maj këtu. Në mes të luftës, u rrëmbye posa u lirua nga burgu. 19 vjet më vonë nuk e dimë ku është fizikisht baca Ukë, prof. Ukshin Hoti, por çdo ditë e ndjejmë në zemrat e mendjet tona, kur flasim e veprojmë për kombin e shoqërinë, lirinë e demokracinë, luftën e paqen, sipas mësimeve të tij, që nuk përfundojmë së mësuari, sepse i rifillojmë së lexuari.

Lavdi Ukshin Hotit, për jetën
dhe veprën që i bëri bashkë,
për të na bërë bashkë neve!

Kontribo