27 04 2021

22 vjet nga masakra e Mejës

Sot, në Ditën Ndërkombëtare të Personave të Zhdukur, një delegacion i Lëvizjes VETËVENDOSJE! i përbërë prej deputetëve dhe aktivistëve tanë, bëri homazhe në Kompleksin Memorial në Mejë të Gjakovës, ku po në këtë datë, 22 vite më parë, u vranë 376 civil të paarmatosur, trupat e të cilëve një pjesë janë gjetur nëpër varreza masive nëpër Kosovë, kurse të tjerët ka informacion se janë ende diku nëpër Serbi.

Serbia vazhdon të mos jap llogari për gjenocidin e kryer në Kosovë, dhe vazhdon të mos jap informacion për personat e vrarë e të varrosur në Kosovë, të zhvarrosur në Kosovë e të varrosur prapë në Serbi, duke zvarritur si kërkesat e organizatave humanitare ashtu edhe ato të familjarëve që ende kanë plagë të hapura në mungesë të më të dashurve të tyre.

Në këtë ditë, 22 vjet pas masakrës së Mejës, ne po ashtu kujtojmë luftën dhe përpjekjen tonë për çlirim përmes heronjve, dëshmorëve dhe martirëve tanë, sakrifica e të cilëve vazhdon të na mbajë krenarë. Jemi duke bërë çmos për t’i ndërtuar mekanizmat ligjorë dhe institucional që bëjnë hetimin, ndjekjen dhe ndëshkimin e krimeve të kryera nga Serbia në Kosovë. Nuk mund të ketë paqe e rehati në zemrat e familjeve që kanë humbur më të dashurit e tyre, dhe as te qytetarët në përgjithësi, pa u zbardhur fati i të pagjeturve, dhe pa u dënuar kriminelët që kryen krime.

Kontribo