25 03 2024

25 vjet pas, kujtim e nderim i dëshmorëve dhe martirëve: Homazhe në Goden të Gjakovës dhe në Fortesë e Celinë të Rahovecit

Dje në Epopenë e Dukagjinit kurse sot në Goden të Gjakovës dhe në fshatrat e Rahovecit, Fortesë, Celinë e Brestoc, për të kujtuar dhe nderuar dëshmorët dhe martirët e rënë për lirinë e Kosovës.

Një delegacion i Lëvizjes VETËVENDOSJE! i prirë nga ministrja e drejtësisë, Albulena Haxhiu, bashkë me deputetë, asambleistë dhe aktivistë tanë, bënë homazhe në kujtim të ngjarjeve të rëndësishme për gjithë kombin tonë, në kujtim të dëshmorëve dhe martirëve të rënë për liri nga lufta e fundit.

Në mëngjesin e 25 marsit, në fshatin Goden të Gjakovës, 20 shqiptarë civil të paarmatosur refuzuan t’i lëshojnë shtëpitë e tyre duke u përballë me forcat paramilitare serbe, me ç’rast nga rezistenca mbetën të vrarë 20 banorë shqiptarë.

Gjatë 25-28 mars 1999, në Fortesë të Rahovecit u vranë 65 shqiptarë civil të paarmatosur prej të cilëve 15 nën moshën 18 vjeçare. Kurse në kohën e njëjtë, në Celinë të kësaj komune, u vranë edhe 82 shqiptarë civil të paarmatosur prej të cilave 13 nën moshën 18 vjeçare.

Janë ngjarje si këto që na frymëzojnë dhe na mbajnë të lidhur me historinë tonë ato që na shtyjnë përpara drejt një të ardhmeje më të mirë dhe më prosperuese për të gjithë qytetarët e Kosovës. Ne kurrë nuk do të harrojmë dhe do të kërkojmë drejtësi deri në vënien e saj.

Lavdi gjithë dëshmorëve dhe martirëve të kombit!

Kontribo