17 06 2022

79 vjetori i lindjes së Ukshin Hotit

Ditëlindja e Ukshin Hotit e mbyllë Javën e Lëvizjes. Për shënimin dhe urimin e kësaj ditëlindje, siç është zakon, një delegacion i Lëvizjes VETËVENDOSJE! me profesorë, deputetë, anëtarë të kryesisë, dhe aktivistë nga qendra e Rahovecit, Gjakovës, Prizrenit, vizituan shtëpinë muze të Ukshin Hotit për të kujtuar veprën dhe sakrificën e tij për liri, barazi dhe pavarësi të vendit tonë.

Profesor Hoti ishte shembulli i intelektualit. Ai nuk kurseu asgjë nga vetja për t’i shërbyer të mirës së përgjithshme. Atë me dijen dhe thjeshtësinë e tij e shihnim në protesta, tubime dhe bashkëbisedime me qytetarë ku diskutoheshin shkrime e bindje politike që nuk guxonte t’i botonte asnjë gazetë. Për këtë vuajti shumë vite burg deri në zhdukjen e tij me 16 maj 1999.

Lavdi jetës dhe veprës së profesor Ukshin Hotit.

Kontribo