28 11 2015

ADEM JASHARI MBETET MËSUESI KRYESOR I HISTORISË TONË

Një delegacioni i Lëvizjes VETËVENDOSJE!, i përbërë nga Kryetari Visar Ymeri, Kryetari i Komunës së Prishtinës Shpend Ahmeti, Nënkryetarja e Kuvendit të Republikës së Kosovës Aida Dërguti si dhe deputeti Rexhep Selimi, bënë homazhe sot në Kompleksin Memorial në Prekaz.

“Në këtë ditë që nuk vdes kurrë, më 28 Nëntor, ka lindur një njeri që nuk vdes kurrë. Ai është Adem Jashari, i cili bashkë me familjen e tij i solli lulet e para lirisë së Kosovës. Sakrifica e kësaj familjeje dhe jehona e kësaj sakrifice nuk do të vdes kurrë, sepse na mëson se çka duhet të bëjë njeriu, çka duhet të jetë i gatshëm të bëj njeriu, për lirinë e vet dhe për dinjitetin e popullit të vet. Adem Jashari vazhdon të mbetet mësuesi kryesor i historisë tonë, dhe si i tillë, vepra e tij, jeta e tij dhe dëshmia e tij janë të pavdekshme dhe do të jetojnë përherë në zemrat dhe mendjet tona”, tha Visar Ymeri.

28 Nëntor 2015
Lëvizja VETËVENDOSJE!

Kontribo