30 06 2014

Aida Dërguti e Glauk Konjufca në nderimin e Fan Nolit për 100-vjetorin e meshës së parë në gjuhën shqipe

Gjatë ditës së dielë, një delegacion i Lëvizjes VETËVENDOSJE! i përbërë nga Aida Dërguti e Glauk Konjufca morën pjesë në ceremoninë e vendosjes së bustit të Fan S. Nolit në Kishën e Shën Mërisë në qytetin e Elbasanit.

Kjo ceremoni së bashku me veprën artistike të skulptorit Idriz Balani u realizuan në kuadër të 100-vjetorit të meshës së parë në gjuhën shqipe në trojet tona, e cila është mbajtur në kishën e Shën Spiridonit në Durrës më 1914.

Me këtë rast, At Nikolla Marku këtë të diel ka mbajtur edhe një meshë përshpirtje në nderim të themeluesit dhe frymëzuesit të mëvetësisë së Kishës ortodokse shqiptare dhe shqipërimit të teksteve të shenjta, figurës së shquar të Fan Nolit, bashkëthemeluesit të Kishës Autoqefale Shqiptare.

29 qershor 2014
Lëvizja VETËVENDOSJE!

Kontribo