28 11 2015

Aktivitetin tonë të drejtë nuk ka arrestim që e ndal!

Në 28 nëntor 2015 policia e Kosovës e urdhëruar nga qeveria e Zajednicës ka ndërmarrë aksionin më të dhunshëm kundër subjektit më të madh opozitar. Qëllimi i vetëm i tyre ishte që të shtypet e të ndalohet aktiviteti i Lëvizjes VETËVENDOSJE!, dhe të ndalet zëri i qytetarëve të cilët masivisht dhe në mënyrë të organizuar u shprehën kundër kthimit të Kosovës në Serbi përmes Zajednicës.

Në aksionin brutal dhe të dhunshëm u arrestuan mbi 150 aktivistë dhe qytetarë. Ne po publikojmëemrat që i kemi deri tani. Në vijim do t‘i publikojmë edhe emrat e tjerë të të arrestuarve që janë marrë me dhunë prej zyrave të Lëvizjes VETËVENDOSJE!
Në rrugët e Prishtinës vazhdojnë arrestimet e aktivistëve dhe qytetarëve, pa fletë arresti si dhe metodat e shtetrrethimit. Këto masa kurrë policia e Kosovës nuk ka guxuar t’i përdorë kundër krimit të strukturave paralele serbe, apo kundër mafiozëve shqiptarë në pushtet.

I bëjmë thirrje policisë të ndalë represionin dhe të lirojë aktivistët, pasi sundimi i padrejtësisë nuk do të zgjasë përgjithnjë.
Lironi menjëherë aktivistët!

Albin Kurti
Nazlie Balaj
Albana Gashi
Alban Lahu
Frashër Krasniqi
Selman Sokoli
Genc Sherifi
Egzon Haliti
Arianit Beqiri
Luan Aliu
Niman Beqiraj
Marigonë Drevinja
Arbëri Krasniqi
Teutë Rrusta
Krenare Krasniqi
Alket Zeqiri
Shkodran Hoti
Margaritë Hajrizi
Liridon Latifi
Teutë Hasani
Enkloditë Molliqaj
Egzon Balaj
Egzon Azemi
Valdrin Ahmeti
Adonis Tahiri
Jonuz Shatri
Gurjeta Zeka
Muhamet Bytyqi
Labinot Halimi
Hektor Qyqalla
Ylli Hoxha
Fitore Pacolli
Qëndron Kastrati
Arianit Beqiri
Ilir Cacaj
Rina Zhitia
Erden Atiq
Princ Mullatahiri
Arbër Sejdiu
Lisjan Perolli
Zgjim Zyba
Qëndresa Bogujevci
Arbër Morina
Jonis Metaj
Qëndrim Sahiti
Hana Blakçori
Nderim Aliaj
Rinor Miftari
Pajtim Demaj
Alban Makolli
Adem Megjuani
Lulzim Gjaka
Labinot Halimi
Riga Demiri
Vedat Megjuani
Kushtrim Halilaj
Berat Lahu
Erisa Hajrizi
Gani Krasniqi
Ismail Haziri
Fidan Ademi

Kontribo