20 05 2021

Armend Muja mbi humbjet financiare

Deputeti Armend Muja në emër të Grupit Parlamentar të VETËVENDOSJE!-s, foli për shpenzimet, humbjet, rrjedhjet, e faljet financiare, dhe sugjeroi tri hapa që duhen ndërmarrë:

1) Një auditim i veçantë i të gjitha shpenzimeve që janë bërë në emër të Fondit për Rimëkëmbjen Ekonomike.

2) Reforma strukturore në politikë fiskale, nuk ka më lirime dhe kllapa të lirimit tatimorë për grupe të interesit dhe nuk duhet të ketë më falje të borxheve.

3) Duhet të formalizohet ekonomia.

Në kategorinë e shpenzimeve ne kërkojmë që të studiohet, të bëhet një diagnozë e plotë e sistemit dhe shpenzimeve e transfereve sociale, në mënyrë që të përfitojnë kategoritë që vërtetë kanë nevojë. Pra, të varfrit, fëmijët, gratë dhe të incentivizohet pjesëmarrja në tregun e punës.

Link:
https://www.facebook.com/vetevendosje/videos/488218805767203

Kontribo