12 09 2019

Bashkatdhetarët me Albinin

Më 7 shtator, në Aarau të Zvicrës në një tubim me mbi 1000 pjesëmarrës, Kryetari i Lëvizjes, Albin Kurti, ka bashkëbiseduar me deputetin e Këshillit Kombëtar në Zvicër, Cedric Wermuth, mbi zgjedhjet që i presin dy vendet tona dhe për nevojën e angazhimit qytetar në to.

Mërgata është elementi që e përforcon fitoren e Lëvizjes në Kosovë, në zgjedhjet e 6 tetorit. Bashkatdhetarët kanë qenë gjithnjë nismëtarët e ndryshimeve të mëdha në Kosovë. Tashmë, edhe Partia Social-Demokrate në Zvicër ka nevojë për mbështetjen e mërgatës shqiptare në zgjedhjet e radhës.

Shqiptarët e mërgatës po e ndjejnë nevojën e një angazhimi politik qoftë si aktivistë e qoftë përmes votës si qytetarë edhe në vendet ku kanë mërguar edhe në Kosovë. Angazhimi për avancimin e pozitave të shqiptarëve kudo ku janë si angazhim për barazi me të tjerë shpërfaq rritjen e vetëdijes politike mes nesh.

Si dy qytetarë të angazhuar, aktivistë e organizatorë, Kurti dhe Wermuth përforcuan nevojën për një social-demokraci energjike e cila e zgjeron raportin me qytetarët brenda vendeve dhe e forcon koordinimin mes forcave politike me të njëjtat bindje edhe mes shtetesh të ndryshme.

Në këtë tubim mbi 500 pjesëmarrës plotësuan regjistrin për të votuar në Kosovë, e me entuziazmin e tyre na e afruan ndjenjën e mirë të fitores që po vjen në 6 tetor.

Kontribo