01 10 2019

Dardanë: 126 herë më shumë mbështetje për Lëvizjen

Nga bukuritë e Dardanës, mes brohorimash entuziaste, në tubimin e radhës kumboi fitorja e Lëvizjes VETËVENDOSJE!.

Kandidati Bajram Mavriqi bëri thirrje për ta bërë ndryshimin e madh për ta kapërcyer errësirën në të cilën e kanë futur Kosovën dhe akoma më shumë Dardanën. Na e shuajtën shpresën, vodhën punën, na morën subvencionet e tani duan të na mbyllin edhe shkollën. “Ata duan që ne ta braktisim Kosovën e Dardanën, mirëpo ne u përgjigjemi atyre: shpirti nuk shitet dhe atdheu nuk braktiset” tha Kryetari i Qendrës Mavriqi.

Ndërsa kandidatja tjetër nga Dardana, Arta Barajlia, foli për të drejtat e grave. “Asnjë shoqëri në botë nuk është zhvilluar pa angazhimin e gruas në politikë dhe kjo është e vetmja rrugë për barazi”, tha ajo. Shteti zhvillimor i qëndrueshëm sjell edhe barazi më të madhe tha me bindje kandidatja Barajlia, e cila shtoi ndër të tjera se pas 6 tetorit nuk do të ketë punë pa dinjitet, pa pagesë të orëve shtesë, pa kontrata për punëtorët, pa siguri në të dhe pa pushime lehonie. “Rritja e punësimit dhe mbrojtja e punëtorit është edhe mbrojtje e avancim i pozitës së grave, të cilat e vuajnë më së shumti shfrytëzimin e papunësisë dhe të punës”, përfundoi Bajralia.

Në fjalën e radhës kandidati Ilir Kërçeli kujtoi se Kamenica është lënë pas dore për 20 vite pa ujë të pijshëm e me rininë që po e braktis vendlindjen, por prej 6 tetorit situata ndërron Kamenicës do i kthehet uji dhe rinia e saj.

Si kryeministri i ardhshëm, Albin Kurti, iu drejtua Dardanës me fjalët e zjarrta, duke thënë se erdhi dita që ta largojmë terrin e ta sjellim dritën në Dardanë, erdhi dita e një shteti të së drejtës që e lufton krimin dhe krimin e organizuar, ku pushtetarët e qytetari janë njësoj përfundi ligjit e para tij”.

I pari i fitores tonë të madhe përforcoi faktin se me oligarkë e mujsharë nuk ka as drejtësi, as barazi e as zhvillim dhe shtoi se me qeverinë e VETËVENDOSJE!-s e kthejmë prodhimin në ekonomi dhe e kthejmë ekonominë në poitikë e nuk e lëmë të përjashtuar në tregun ku dominojnë mujsharët e oligarkët”.

Më 6 tetor do t’i tregojmë vetes dhe mbarë botës sesi nuk duam të jem, se si nuk duam të qeverisemi më. Me guxim votojmë më 6 tetor dhe bëhemi vetë shpresa e vetes tonë.

Kontribo