05 06 2022

Deputetë të LV-së marrin pjesë në konferencën e XVIII të (COSAP)

Deputetë të LV-së marrin pjesë në konferencën e Komisioneve Parlamentare për Integrim/Çështje Evropiane të shteteve pjesëmarrëse në Procesin e Stabilizim -Asociimit të Evropës Juglindore (COSAP).

Deputetët Arbëreshë Kryeziu Hyseni, Agon Batusha dhe Driton Hyseni, kanë marrë pjesë në konferencën e XVIII të COSAP që është mbajtur këtë fundjavë në Ohër të Maqedonisë.

Në këtë konferencë ku është folur për bashkëpunimin ekonomik rajonal, delegacioni ynë nga Kosova ka potencuar rëndësinë e Procesit të Berlinit për integrimin e shteteve të Ballkanit Perëndimor.

Përfaqësuesi i delegacionit të Shqipërisë, njëherit anëtar i Komisionit për Integrim Evropian, deputeti Kreshnik Çollaku deponoi kërkesën për ndryshimin e rregullores së punës së COSAP, në mënyrë që në takimin e radhës në rend dite të futet kërkesa për anëtarësimin e Kosovës me të drejta të plota dhe të barabarta. Kjo u bë e mundur falë mbështetjes së kryetares së Komisionit për Integrim në Shqipëri, Jorida Tabakut, dhe të gjithë deputetëve anëtarë të këtij Komisioni.

Besojmë fuqishëm që ky bashkëpunim do të përfundojë me anëtarësim të Kosovës në COSAP, pas 9 vitesh prej kur është bërë kërkesa për herë të parë.

Kontribo