12 05 2022

Deputetet e LV-së në programin e Kongresit Amerikan “Open World”

Deputetet e Grupit Parlamentar Tinka Kurti dhe Jeta Statovci po qëndrojnë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës në programin e Kongresit Amerikan “Open World”. Gjatë ditës së parë ato kanë marrë pjesë në takimet me Zëvendës Presidentet e MCC, znj. Katerina Ntep me të cilën diskutuan mbi investimin e 200 milionë eurove në energji dhe për përfshirjen gjinore dhe sociale tek Korporatat.

Një takim përmbajtësor kanë zhvilluar me përfaqësuesin Ritchie Torres i cili është një zë i fuqishëm për Çështjet Shqiptare dhe Anëtar i Komitetit për Çështjen Financiare. Deputetet e falenderuan për mbështetjen e vazhdueshme. Z. Torres premtoi që puna e lobimit për njohjen e Kosovës tek aleatët e Shteteve të Bashkuara do të vazhdojë. Gjithashtu, do të kujdeset të flasë për çështje të tjera që lidhen me ekonominë e vendit dhe sigurinë nacionale.

Takimi me përfaqësuesit Jim Himes ishte i përzemërt gjithashtu. Ai u zotua se bashkë me z. Ritchie Torres do të vazhdojnë punën në favor dhe dobi të shtetit të Kosovës.

Ndërkaq, një takim tjetër me rëndësi ishte edhe me përfaqësuesen Lisa Mclain. Sfidat e punësimit të grave, përfaqësimi i tyre politik si dhe kategoritë e dala prej luftës.

Deputetet Kurti dhe Statovci paraqiten gjendjen aktuale në Kosovë dhe nevojat që ka shteti ynë në këtë drejtim.

Një takim frytdhënës ishte edhe me znj. Ben Burtusek nga Komiteti i Senatit të SHBA-së pë Biznesin e Vogël dhe Ndërmarrjen.

Ndërkaq në takimet në Kongres kanë zhvilluar takime edhe me znj. Tamara Fucile nga Komiteti i Përbashkët Ekonomik. Aty u diskutua gjendja ekonomike dhe mundësitë për zhvillim dhe përmirësim të saj.

Kontribo