29 09 2015

DHJETË DITË, 101.672 NËNSHKRIME

Për 10 ditë të mbledhjes së nënshkrimeve kundër marrëveshjeve me Serbinë dhe demarkacionit me Malin e Zi, janë mbledhur 101672nënshkrime. Kjo shifër është shumë shpresëdhënëse duke pasur parasysh që përgjatë këtyre dhjetë ditëve të aktivizimit, jo pak ditë kanë qenë me mot shumë të keq me shi, disa ditë ka qenë festa e Bajramit, nuk duhet të harrojmë edhe ditën e protestës sonë para Kuvendit të Kosovës. Pra, të gjitha këto rrethana e kanë vështirësuar objektivisht mbledhjen e nënshkrimeve por vullneti i aktivistëve dhe gatishmëria qytetare për t’i thënë jo “Zajednicës” dhe demarkacionit të kufirit me Malin e Zi ka qenë shumë më e madhe sesa vështirësitë.

Për derisa ka gatishmëri kaq të lartë qytetare për të nënshkruar, aktivistet e aktivistët do të vazhdojmë punën e palodhshme që kemi bërë bashkërisht edhe ditëve në vazhdim. Marrëveshjet e fundit të kësaj qeverie janë tepër të dëmshme dhe të papranueshme. Kjo po vërtetohet edhe nga nënshkrimet e qytetarëve. Një Kryeministër normal do ta kuptonte që veprimet e tij janë në kundërshtim me vullnetin e popullit prandaj Kryeministri ose duhet ta tërheqë nënshkrimin nga këto marrëveshje ose duhet të japë dorëheqje

Kontribo