05 02 2019

Dialogu Kosovë-Serbi dhe bashkësia ndërkombëtare

Dialogu Kosovë-Serbi dhe bashkësia ndërkombëtare Kryetari i Lëvizjes VETËVENDOSJE! Albin Kurti dhe Kryetarja e Alternativës Mimoza Kusari Lila dialoguan me qytetarët e Pejës mbi dialogun Kosovë-Serbi dhe mbi bashkësinë ndërkombëtare. Dy bashkëbiseduesit ndanë mendimet e tyre mbi gjendjen aktuale të dialogut me Serbinë dhe marrëveshjet me bashkësinë ndërkombëtare. Po ashtu, ndanë idetë për zgjidhjen e kësaj gjendjeje.

Ndër të tjera Kryetari Kurti u shpreh, “Gjatë vitit 2018 dhe po vazhdon avazi i vjetër edhe në këtë vit 2019 realisht nuk ka dialog zyrtar dhe publik me Serbinë ku Kosova do të ishte subjekt, por ka veçse pazare sekrete me Serbinë ku Kosovën e kanë bërë objekt. Ky i ashtuquajturi “delegacioni shtetëror”, të cilin e kanë sajuar natën e 15 dhjetorit, praktikisht zëvendëson ekipin e zonjës Edita Tahiri, ish-ministres pa portofol në qeverinë e kaluar. Ky është ekip qeveritar i cili jo vetëm që nuk i ka 2/3 e deputetëve, por nuk i ka as 61 vota, i ka veçse 59 vota. Ky është një delegacion shtetëror që paraqet vasalitet ndaj Thaçit si vasal ndaj Serbisë”.

Kontribo