06 11 2022

Diskutimi: ’Përjetimet me Astritin si aktivist i Lëvizjes, student, shok e familjar i përkushtuar’’

“Sot, drejtësia në Republikën e Kosovës nuk matet vetëm me rastet e luftimit të krimit e të korrupsionit, nuk matet vetëm me krimet e kryera gjatë luftës, por matet edhe me rastin e mbytjes në burg të Astrit Deharit. Vendi ynë, shoqëria jonë, populli ynë, e ardhmja jonë, ka nevojë për prokurorë e për gjykatës që kanë dije, që kanë zell, që janë të gatshëm, që janë të interesuar për drejtësi. E qartazi sistemi ynë çalon. Mirëpo, ashtu siç Astrit Dehari nuk është ndalur asnjëherë deri në frymën e tij të fundit, ashtu nuk do të ndalemi as ne që Kosovën tonë të dashur, kombin tonë shqiptar, ta bëjmë ashtu siç e ka dashur Astriti jo për vete por për gjithë popullin e për brezat që do të vijnë. E ne këtë duhet ta vazhdojmë, duhet ta bëjmë. Pra, jo thjeshtë për veten tonë, as thjeshtë për Astritin, por për Arsën, për fëmijët tjerë të Kosovës, për fëmijët që ende nuk kanë lindur e që do të na trashëgojnë neve”, tha Kryeministri Albin Kurti në fjalën e tij të mbajtur në këtë diskutim kushtuar Astrit Deharit.

Në këtë diskutim krahas kryeministrit foli nëna e Astritit, veprimtarja e çështjes kombëtare, znj. Xhemile Dehari, e cila ndau disa përjetime nga mosha e hershme e Astritit, edukimi i tij, aktiviteti politik, dhe periudha e burgosjes. Kolegët për punën e tij në shëndetësi, ndihmën dhe gatishmërinë e Astritit për t’iu ndihmuar atyre në nevojë. Dhe shokët e shoqet e Astritit të shumtë në numër që ndanë përvoja me të nga aktivitetet sportive e rekreative deri te ato edukative e politike.

 

 

Kontribo