17 06 2020

Dita e qeverisjes lokale.

Në kuadër të Javës së Lëvizjes, dje shënuam edhe “Ditën e qeverisjes lokale” me ç’ rast organizuam një mbledhje virtuale me Kryetarët e Komunave, Drejtorët dhe Anëtarët e Kuvendeve Komunale nga radhët e Lëvizjes tonë, për të folur rreth alternativës që kemi paraqitur dhe programit që kemi implementuar në nivelin lokal. Në këtë takim mori pjesë edhe Kryetari i Lëvizjes, Albin Kurti.

Gjatë këtij viti, në disa Komuna të Kosovës kemi arritur të kalojmë propozime të rëndësishme si ai për buxhetimin gjinor, pastaj pagesën e shumës mbi 100 euro për fëmijët e sapo lindur, ndalimin e disa projekteve të dëmshme për ambientin, lirimin nga taksa për shfrytëzimin e hapësirës publike për bizneset e gastronomisë gjatë periudhës së pandemisë etj. punë, që edhe i diskutuam në këtë mbledhje, bashkarisht me raportin përmbledhës të çështjet kryesore të ngritura nga anëtarët tanë në Kuvendet Komunale.

Lëvizja VETËVENDOSJE! përherë është angazhuar dhe vazhdon me zellin e njëjtë të punoj në çdo Komunë për të transmetuar e ofruar zgjidhje si për nevojat ashtu edhe për kërkesat e vazhdueshme të qytetarëve. Pushteti lokal është adresa e parë e qytetarit dhe është mekanizmi kyç për zgjidhjen e problemeve të përditshme me te cilat ballafaqohemi. Rruga, çerdhja, shkolla, Qendra e Mjekësisë Familjare, parku dhe urbanizimi i lagjeve e fshatrave tona varen nga politikat lokale të cilave ne iu kushtojmë shumë rëndësi. Si Lëvizje VETËVENDOSJE!, do e shtojmë përpjekjen që alternativa jonë qeverisëse të vazhdojë të ndërthuret në kontakt me qytetarin dhe do ta shtojmë punën që ajo të jetësohet në secilën komunë të Republikës tonë.

Kontribo