26 02 2022

Ditëlindja e Ademit dhe Astritit

Të lindur më 26 shkurt, me një gjysmëshekulli në mes, Adem Demaçi, sot do të mbushte 86 vjeç, kurse Astrit Dehari 32. Në vizitë te familjet e tyre përveç ngrohtësisë mikpritëse, jeton i gjallë kujtimi për veprën e tyre.

Kryeministri, Albin Kurti, me nënkryetaren e Kuvendit, Saranda Bogujevci, deputetët, Hydajet Hyseni e Salih Zyba, dhe bashkë me Arben Vitinë, vizituan sot familjet Demaçi e Dehari.

I riu dhe i moshuari. Energjia dhe historia. Baca Adem e Astriti janë shembulli për rininë. Shkolla dhe atdheu duhen njëjtë. E, ne sot, me mburrje, i kujtojmë të dy nëpërmjet librave e jetës aktive të tyre.

Kontribo