04 09 2022

Dorëzohet në Kuvend dosja e dokumenteve për Vetting

Kryeministri Albin Kurti së bashku me ministren e Drejtësisë Albulena Haxhiu kanë dorëzuar dosjen e dokumenteve për vetting në Kuvendin e Kosovës.

Në takim me Kryeparlamentarin Konjufca, Kryeminstri Kurti theksoi se reforma në drejtësi, me theks vettingu në sistemin e drejtësisë, janë prioritet i Qeverisë dhe shtetit.

Versioni i dorëzuar i draftit të amendamenteve kushtetuese, është në përputhje të plotë me rekomandimet e dalura nga Opinioni i Komisionit të Venecias, ndërsa në pako është përfshirë edhe një plan i ideuar për ndryshimet ligjore që duhet të realizohen bashkë, pas miratimit të ndryshimeve kushtetuese ose paralelisht me to.

Vettingu është procesi për të cilin jemi zotuar para qytetarëve dhe mekanizmi i vetëm që do të mundësojë rikthimin e besimit të qytetarëve në drejtësi.

Kontribo