28 10 2019

Drejtësi për Astritin

Sot, në Prishtinë, pranë objektit të “Kinemasë ABC”, ku gjendet edhe murali i aktivistit Astrit Dehari, u mbajt një aktivitet përkujtues për Astritit, ku u kërkua drejtësi për vrasjen makabre të tij në rrethana të panjohura në burgun e Prizrenit. Qindra qytetarë ndër të cilët edhe Kryetari i Lëvizjes Albin Kurti ndezën qirinj dhe vendosën kurora lulesh në përkujtim të Astritit.

Në fjalën e saj të rastit aktivistja e shoqërisë civile dhe anëtarja e trupës koordinuese “Unë jam Astriti”, Jeta Berisha, duke kërkuar drejtësi për Astritin njoftoi për marshin protestues të 5 nëntorit që do të mbahet prej orës 12:00 te Sheshi “Skenderbeu” në kërkim të zbardhjes së kësaj vrasje.

Pasi falenderoi qytetarët që ju bashkuan këtij aktiviteti përkujtues, babai i Astritit, Avni Dehari, theksoi se me raportin e ekpertizës zvicerane është tejkaluar beteja e parë e përmbysjes së tentativës së institucioneve vrastare për ta nxjerr vdekjen e Astritit si vetvrasje. Tash është koha për betejën e dytë për t’i zbuluar kryerësit e kësaj vrasje dhe për ta ndriquar rastin deri në fund.

Drejtësi për Astritin.

Kontribo