19 04 2019

Drenasi kundër PANhajnisë!

Kryeminstri i PANqeverisë ia rriti pagën vetës prej 100% me arsyetimin, kinse për të mos vjedhur. Por menjëherë nisi punësimi i familjarëve të PAN-it në borde të ndërmarrjeve e institucione publike. Pra ky kryeminstër dy herë i gënjeu qytetarët e vendit e dy herë i vodhi buxhetin e shtetit, përmes rritjes së pagës vetes, e përmes punësimeve familjare, të cilat janë vjedhje.

Dhjetra storie televizive, qindra fakte dhe atë të pranuar nga vetë zyrtarët politik për punësimet korruptive me ndikim partiak dhe ende asnjë aktakuzë apo ftesë nga prokuroria. Kjo është vula e kapjes së shtetit. Kryeprokurori i Prontomafisë nuk mund të sjell drejtësi.

Në tubimin e sotëm në Drenas para qytetarëve theksuam nevojën për një shtet të së drejtës ku Kryeprokurori i përgjigjet vetëm Kushtetutës dhe jo shefave, ndërkohë që punësimet bëhen me meritokraci pa kriter mbiemrin e partinë. Kudo në Kosovë po shohim një shpresë, se këtyre politikanëve e kësaj lloj qeverisje po i vjen fundi.

Së bashku do të ndërtojmë frymën dhe do ta bëjmë ndryshimin.

Kontribo