13 09 2019

Erdhi Dita edhe për lagjen e Muhaxherëve

Mes banorësh të etur për ndryshime Lëvizja VETËVENDOSJE! me kryeministrin e ardhshëm, Albin Kurtin, mbajti tubim në lagjen e Muhaxherëve në Prishtinë. Në tubim mbajtën fjalën kandidatët nga Qendra e Prishtinës, Arben Vitia dhe Venera Llunji, e të pranishëm ishin edhe kandidatë të tjerë nga lista jonë fituese.

Arben Vitia foli për një problem të madh, që i prek gjithë qytetarët, gjendjen e rëndë nëpër spitalet e vendit tonë, përfshi edhe QKUK/në. Vitia u zotua se qeveria e Lëvizjes do të garantojë trajtim të barabartë: “erdhi dita që gjërat t’i kthejmë kah e mbara, bashkë me shumë njerëz të guximshëm, e profesionistë të fushave të ndryshme”.

Venera Llunji theksoi nevojën e angazhimit të barabartë të grave dhe burrave për fitimin e zgjedhjeve dhe për ndryshimet për barazi mes gjinive. Vota e grave është tepër e rëndësishme për të siguruar ndryshimin për të cilin Kosova ka kaq shumë nevojë.

Kryeministri i ardhshëm Kurti tregoi se ka ardhur dita për angazhimin e shtetit kundër krimit të organizuar, se ka ardhur dita për lidhjen e arsimit me tregun dhe për financimin e shkencës e kulturës. Ka ardhur dita që ta rregullojmë sistemin shëndetësor në mënyrë që asnjë pacient kur niset për spital ose për në ambulancë, apo për në qendër të mjekësisë familjare të mos mendojë sesa të thellë e ka xhepin, por vetëm sesi të shërohet sa më shpejt e më mirë në shërbimin publik shëndetësor në vendin tonë – tha kryetari Kurti. Tubimi u mbyll përzemërsisht me fjalët, “për hir të amanetit të dëshmorëve, për hir të ëndrrave të fëmijëve në djep, për hir të dëshirave të të rinisë bëhuni bashkë, punoni ditë e natë, në mënyrë që të shohim shumë dritë me 6 tetor”.

Problemet e mëdha që ka Kosova kanë nevojë për një kthesë të vërtetë, dhe Lëvizja ka idetë, programin, ekipin dhe guximin për realizimin e tyre. Brengat e qytetarëve janë programi i Lëvizjes. Rruga për Lëvizjen VETËVENDOSJE! është e hapur. Erdhi dita që drejtësisë t’i japim zemër e guxim. Erdhi dita që ekonominë ta furnizojmë me ide zhvillimore. Erdhi dita që qytetarëve t’ua sigurojmë spitalet, shkollat dhe të drejtat në punë e mes gjinive në emër të barazisë mes vetes. Kapjes së shtetit i ka ardhur fundi. Erdhi dita për t’u bërë pjesë e një ëndrre të përbashkët për drejtësi, zhvillim e barazi.

Kontribo