22 02 2021

Fillon niveli teorik i shkollës politike

Drejtuesja e Sekretariatit për Emancipim Politik, Mrika Limani Myrtaj, bashkë me koordinatoren e këtij sekretariati, Liridona Kelani, dhe anëtarin e kryesisë së Lëvizjes, Elvis Hoxhën, dje mirëpritën aktivistët e rinj që do t’i ndjekin mësimet në nivelin teorik të shkollës tonë politike. Me ta, Mrika e Liridona kaluan nëpër kalendarin e shkollës, kurse Elvisi mbajti një fjalë të shkurtër për rëndësinë e nivelit teorik në përgatitjen e mëtejmë të aktivistit.

Peshën e fitores e ndjejmë edhe si besim të dhënë nga qytetarët për një qasje të re jo vetëm praktike, por edhe teorike mbi politikën. Aktivistët tanë angazhohen në njohuri teorike për të zgjeruar imagjinatën politike, dhe për të mos mbetur në një ligjërim vetë-legjitimues, por në një ligjërim që ia zgjeron horizontin veprimtarisë së Lëvizjes si në institucione ashtu edhe në shoqëri. Reflektimi kritik që ushtrohet në shkollën tonë është i domosdoshëm për të mos përfunduar në vetë-kënaqësi, por për të qenë vigjilentë edhe ndaj limiteve tona. Kush i njeh limitet e tij/saj nënkupton se i ka tejkaluar ato tashmë. Teoria na ndihmon ta bëjmë këtë kalim.

Kontribo