01 10 2019

Gjakova e dijes, Gjakova e VETËVENDOSJE!-s

Gjakova e kulturës e artit, e luftës dhe e sakrificës priti Kryeministrin e ardhshëm të Kosovës, Albin Kurtin. Të rejat e të rinjtë, gratë e burrat me lumë brohoritjesh përcollën fjalët e deputetëve të ardhshëm. Fjala e Lëvizjes e shpalli të mbyllur ciklin e territ dhe lakmisë së pushteteve të deritanishme. Fjala e Lëvizjes deklaroi kohën e re politike si kontratë të re mes poltikës dhe popullit.

Kandidati Agon Batusha në fjalën e tij u shpreh i bindur se populli e sidomos të rinjtë e vendit do ta përqafojnë shansin për t’u bërë protagonistë kryesor të fatit të tyre. Lëvizja e ka guximin e paepur për ndryshim. “Qëllimi dhe misioni ynë është ndërtimi i një sistemi ku të korruptuarit dhe keqbërësit e të gjitha ngjyrave ta ndjejnë veten se janë jashtë loje”.

Kandidatja Mimoza Shala në vazhdim tregoi se Gjakova, dikur qyteti më i zhvilluar, sot ka mbetur e anashkaluar, e vjedhur, e degraduar dhe e izoluar. “E vërteta jonë është barazia dhe e vërteta e tyre është vjedhja”, tha ish-ushtarja e UÇK-së Shala.

Kandidati Hysamedi Feraj tha se të vetmit qytetarë të lirë në Kosovë janë ata që thërrasin VETËVENDOSJE!. Sepse këta qytetarë janë të lirë sa dhe historia e gjatë e Vetëvendosjes, “e jashtzakonshme është Lëvizja VETËVENDOSJE!, është subjekti me përvojën më të gjatë politike sepse është subjekti më i vjetër politik i organizuar prej 10 qershorit 1878”, “ndryshe prej gjithë të tjera nuk është parti krahinore, është lëvizje e të gjithë shqiptarëve prandaj Kosova i bie e vogël VETËVENDOSJE!-s, është organizuar në mërgatë, në Shqipëri, dhe shpejt do të jetë kudo ku ka shqiptarë”.

Kryetarja e Alternativës dhe kandidatja e numrit 126, Mimoza Kusari-Lila, tha e bindur se, “e vetmja lëvizje politike sot në Kosovë e … që Kosova po kërkon tash 20 vite është Lëvizja VETËVENDOSJE! dhe numri 126”. Partitë e tjera janë mashtrim; ose ta përmendin luftën si kusht dhe për shpërblim e janë parti mercenarësh, ose e përdorin emancipimin e gruas për me i mbedhë votat për patriarkët e partisë.

Dashuria për popullin tonë është e pakushtëzuar, dashuria e ka numrin 126.

Kandidatja tjetër nga Gjakova Arbërie Nagavci u shpreh para qytetarëve të ngazëllyer se, “Lëvizja tashmë është Kosovë, një trup me qindra mijëra zemra që thërrasin me një ritëm 126”, dhe shtoi se, “përkundër pushtetit që dha dëshpërim ne japim shpresë” dhe se “ne i ofrojmë Kosovës më të mirin, Albin Kurtin”.

Në një atmosferë të elektrizuar e të zjarrtë, Kryeministri Albin Kurti falënderoi për mbështetjen studiues e profesionistë me përvojë botërore që janë të gatshëm të vijnë bashkë me fitoren e Lëvizjes për ta bërë Kosovën sipas vullnetetve të lirë e krijues. “Erdhi dita ta largojmë korrupsionin dhe ta kthejmë mërgatën për të investuar e punuar në atdhe”, bëri thirrje mes mijëra të pranishëmve i pari i fitores tonë të madhe Kurti.

Të rinjve me shumë potencial por me pak mbështetje, grave të forta por të izoluara, bujqëve të përkushtuar por të anashkaluar, punëtorëve të shfrytëzuar e të keqpaguar dhe të varfërve të përjashtuar u erdhi dita e tyre 6 tetor. “Ne do t’i shpallim luftë varfërisë”, deklaroi Kryeministri jonë Kurti dhe shtoi se, “puna 40 orë në javë do të jetë kufi i patejkalueshëm, e nëse tejkalohet duhet të paguhet ose pagë shtesë ose gjobë”.

“Për një shtet që mirëmban idealet e dëshmorëve dhe realizon dëshirat e fëmijëve votoni ndryshimin që mban numrin 126”, tha në përmbyllje të tubimit Kryeministri i ditëve të reja të Kosovës, Albin Kurti.

Pas 6 tetorit, si gjithmonë në angazhimin tonë, me të shkuarën në lëkurë lëvizim drejt horizontit e ëndrrave të reja që i ndërtojmë bashkë. Deri tani kemi patur pushtete që kanë sunduar përmes mashtrimit e grabitjes dhe tani do të kemi një qeveri e cila do të qeverisë me të vërtetën, qeveria e ëndrrave tona, qeveria Kurti.

Çdo qytetar i ndershëm dhe çdo partner i joni që brengoset për gjendjen ekonomiko-politike të Kosovës nuk do të rrijë pa e mbështetur qeverinë Kurti

Kontribo