08 03 2024

Gratë për VETËVENDOSJE! bëjnë homazhe te Memoriali Heroinat

Kryetarja e Organizatës Gratë për VETËVENDOSJE!, Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu bashkë me nënkryetaren e Lëvizjes, Mrika Limani Myrtaj, nënkryetaren e Kuvendit, Saranda Bogujevci, deputetet e Republikës së Kosovës dhe aktiviste të Lëvizjes bënë homazhe te Memoriali Heroinat në nderim të jetës, veprës dhe sakrificës së shumë grave të Kosovës gjatë luftës së fundit 1998-99 kundër shtetit okupator, Serbisë.

“Vuajtjet e të gjitha atyre grave që përjetuan tmerrin e dhunës seksuale kanë goditur zemrat e të gjithë neve, për të mos i harruar kurrë, dhe për të kërkuar drejtësi për krimet e shkaktuara ndaj tyre”, tha kryetarja e GVV, ministrja e drejtësisë, Albulena Haxhiu.

Te ky memorial që i është kushtuar grave heroina për sakrificën dhe kontributin e tyre gjatë luftës së popullit tonë për liri është vend ku nuk përkujtojmë vetëm sakrificën për liri e çlirim nga pushtuesi, por edhe domosdoshmërinë e barazisë shoqërore. Barazia është liria e vërtetë.

Kontribo