20 06 2020

Homazhe për Moikom Zeqon.

Një delegacion i Lëvizjes VETËVENDOSJE! me Kryetarin Albin Kurti dhe drejtuesin e grupit parlamentar Rexhep Selimin, së bashku me Haki Abazin, Arben Vitinë, Mimoza Kusari-Lilën, Hydajet Hysenin, Dejona Mihalin, Gani Krasniqin, dhe përfaqësues nga Qendra e Lëvizjes në Shqipëri, Enis Sulstarovën, Boiken Abazin, Elvis Hoxhën, Arbër Zaimin, Hysamendin Ferajn dhe shumë aktivistë të tjerë si dhe themeluesin e Shtëpisë Botuese ZENIT Krenar Zejnon, mori pjesë sot në homazhet për përcjelljen e fundit të figurës së shquar të letrave shqipe, Moikom Zeqos.

Moikom Zeqo ishte një monument kulture që ecte mes shqiptarësh. Në veten e tij ripërtëriheshin dhe shpluroseshin arkeologjia dhe historia e shqiptarëve, letërsia dhe filozofia, mendimi politik dhe virtyti njerëzor. Ndër të paktët intelektualë i cili gjithnjë donte të dinte më shumë për shqiptarinë dhe njerëzimin, i cili gjithë çka dinte nuk mund të mos e ndante me të tjerët. Veprat e tij janë dhuratat që Moikomi na i bënte vazhdimisht pa ia kërkuar. Janë shenja e vitalitetit të kulturës tonë. Moikomin do të mbetet shoqëruesi që nuk na braktis kurrë në krijimtaritë tona.

Kontribo