08 03 2022

Homazhe te Memoriali Heroinat

Sot, me 8 mars, Kryeministri i Kosovës bashkë me ministre të kabinetit qeveritar, deputete të Republikës së Kosovës dhe zyrtarë të Sekretariatit të Përgjithshëm e Qendra e Lëvizjes VETËVENDOSJE! në Prishtinë bënë homazhe te Memoriali Heroinat në nderim të jetës, veprës dhe sakrificës së shumë grave të Kosovës gjatë luftës së fundit 1998-99 kundër shtetit okupator, Serbisë.

Te ky memorial që i është kushtuar grave heroina për sakrificën dhe kontributin e tyre gjatë luftës së popullit tonë për liri është vend ku nuk përkujtojmë vetëm sakrificën për liri e çlirim nga pushtuesi, por edhe domosdoshmërinë e barazisë shoqërore. Barazia është liria e vërtetë.

Padrejtësitë ndaj grave dhe vajzave vazhdojnë të jenë evidente në shoqërinë tonë çka e bën edhe më të nevojshëm angazhimin e secilës e secilit prej nesh punën e parreshtur për drejtësi, barazi, për të gjitha gratë, pa dallim.

Sekretariati i Gruas Aktiviste

Lëvizja VETËVENDOSJE!

Kontribo