04 12 2021

Indeksi i Sundimit të Ligjit 2021 i “World Justice Project” e rendit Kosovën më së miri në rajon

Republika e Kosovës në renditjen botërore për sundimin e ligjit është renditur si e para në rajon. Kosova prinë në fusha si ajo e kufizimit të pushtetit qeverisës, mungesës së korrupsionit, për transparencë, respektimin e të drejtave të njeriut, rend e siguri, si dhe disa fusha të tjera.

Sa i përket regjionit të Evropës Lindore dhe Azisë Qendrore, Kosova renditet e 2-ta në fushën e sundimit të ligjit.Kurse, në po të njëjtën fushë, sa i përket vendeve me të hyra të mesme të larta, Republika e Kosovës zë vendin e 14-të në botë.Këtu gjeni vegëzën për te raporti:

https://worldjusticeproject.org/…/WJP-INDEX-21.pdf…

Kontribo