10 06 2022

Java e Lëvizjes – Agjenda e plotë

Java e LËV17JES 10-17 Qershor

Të premten, 10 qershor, fillon Java e Lëvizjes. Hapjen e saj e shënojmë me Ditën e Lidhjes në Prizren, për të vazhduar me përvjetorin e aktivistit Arbënor Dehari, Ditën e Çlirimit të Prishtinës, Përvjetorin e Lëvizjes tonë, dhe aktivitete të tjera që lidhen me Gratë dhe Rininë e VETËVENDOSJE!-s, qeverisjen lokale dhe qendrore, deri në Ditëlindjen e aktivistit dhe veprimtarit të shquar Ukshin Hoti.

Ju ftojmë dhe mirëpresim në Javën e Lëvizjes!

10.06.2022 – LIDHJA E PRIZRENIT

9:00 –Nderime tek busti i Abdyl Frashërit, Ymer Prizrenit dhe Sulejman Vokshit.

11:00 deri në 20:00 – Ekspozitë kushtuar 144 vjetorit të Lidhjes së Prizrenit – E vendosur afër Urës së Gurit.

20:45 – Shfaqja e ndeshjes së kombëtares Shqipëri – Izrael ne lokalin n’kojshi, Shatërvan.

11.06.2022, PËRVJETORI I ARBËNOR DEHARIT DHE DITA E CLIRIMIT TË PRISHTINËS

09:00 – Homazhe te varri Arbënor Deharit ne nder te përvjetorit te tij.

09:30 – Homazhe te varrezat e dëshmorëve në Prishtinë.

18:00 – Tribunë përkujtimore në nder të aktivitetit dhe veprës së Arbënor Deharit.
Vendi: Fakulteti Filologjik.

12.06.2022, PËRVJETORI I LËVIZJES

16:00 – Konferencë për media – Kryetari i Lëvizjes.
Vendi: Selia qendrore e Lëvizjes VETËVNEDOSJE!

18:00 – “Takohemi në Lëvizje” – Aktivitet për shënimin e 17 vjetorit të themelimit të Lëvizjes.
Vendi: Le Jarden

13.06.2022, RINIA PËR VETËVENDOSJE!

17:00 – Takim pune dhe diskutim për rolin e të rinjve në përfshirjen në strukturat e Lëvizjes VETËVENDOSJE! dhe në jetën politike në përgjithësi.
Vendi: Biblioteka Kombëtare

20:00 – Organizime mobilizuese me të rinj dhe të reja në të gjitha qendrat e Lëvizjes VETËVENDOSJE!

14.06.2022, GRATË PËR VETËVENDOSJE!

10:00 – Tryezë.
Vendi: Salla 506 Kuvendi i Kosovës.

17:00 – Tryezë diskutimi – Mbështetja për Shëndetin Menstrual.
Vendi: Salla 506 Kuvendi i Kosovës.

18:00 – Diskutimi me gratë dhe vajzat në secilën qendër për organizimin e GVV.

15.06.2022, DITA E QENDRAVE TË LËVIZJES VETËVNEDOSJE!

19:00 – Në 17 qendra të LVV themelohen Pika të LVV, duke shënuar kështu edhe simbolikën e përvjetorit të Lëvizjes.

16.06.2022, DITA E PUSHTETIT QENDROR DHE LOKAL

17:30 – TRYEZË – Pushteti Lokal si shërbim i gjithanshëm për qytetarët.
Vendi: Salla Orion te rr. Rexhep Luci

17.06.2022, DITËLINDJA E UKSHIN HOTIT

– Vizitë tek Shtëpia Muze e Ukshin Hoti

13:00 – Shpalosja e pllakatës në parkun e të pagjeturve në hapësirat e Bibliotekës Kombëtare në Prishtinë.

13:00 – Mbjellja e 50 fidanëve përmbyllës për parkun e të pagjeturve në hapësirat e Bibliotekës Kombëtare në Prishtinë.

18:00 – Diskutim: Bisedë përmes hekurash.
Vendi: Selia qendrore e Lëvizjes VETËVENDOSJE!

Kontribo