02 06 2018

Java e Lëvizjes – 10 – 17 qershor

Kryetari Albin Kurti dhe sekretarja e Lëvizjes Vlora Haxhimehmedi kanë mbajtur një konferencë për media në të cilën kanë folur për organizimin e Lëvizjes, zgjedhjet e pjesshmë të brendshme dhe aktivitetet përgjatë javës së Lëvizjes.

“Sapo kemi mbajtur mbledhjen me pëfaqësuesit e Qendrave të Lëvizjes. Aty u përqëndruam te rëndësia e zgjerimit dhe dinamizimit të mëtejshëm të organizimit tonë. Kjo ishte dhe mbledhja ime e parë si Sekretare Organizative, prandaj dëshiroj të falenderoj organizatën për besimin që më ka dhënë. Për më shumë, falenderoj strukturat tona organizative për angazhimin dhe punën gjatë vitit 2018. Vetëm këtë vit Lëvizja është rritur me 3000 anëtarësime të reja.Rëndësi të veçantë i japim angazhimit të gruas në Lëvizje. Njëkohësisht u bëjmë thirrje të gjitha grave dhe vajzave që kërkojnë ndryshim në Kosovë që të na bashkohen”, tha Haxhimehmedi.

Në synojmë që të gjithë këta anëtarë të rinj të bëhen më tej pjesë e strukturave tona organizative anekënd Kosovës dhe në mërgatë. Këtë mund ta bëjnë menjëherë, duke u përfshirë në zgjedhjet e pjesshme të brendshme që po mbahen për zgjerimin dhe konsolidimin e organizatë përgjatë muajit qershor.

Haxhimehmedi shpjegoi edhe aktivitetet e vendosura për përvjetorin e Lëvizjes. “Ky muaj, për Lëvizjen VETËVENDOSJE! është muaj që ia kemi dedikuar organizimit. Në këtë frymë, nga data 10 qershor deri në 17 qershor, do të zhvillojmë aktivitete për atë që e kemi titulluar: “Java e Lëvizjes”. Brenda Javës së Lëvizjes ka disa data shumë të veçanta. Ajo fillon më 10 qershorin, pra me shënimin e 140 vjetorit të Lidhjes së Prizrenit, vazhdon me 12 qershorin, që përkon me 13-vjetorin e themelimit të Lëvizjes VETËVENDOSJE!, dhe përmbyllet më 17 qershorin, me përvjetorin lindjes së aktivistit, studiuesist dhe mendimtarit të çështjes kombëtare, Ukshin Hoti, i cili do t’i kishte bërë 75 vjet”, tha ajo.

Java e Lëvizjes do të ketë diskutime publike e tribuna, aktivitete organizative, sociale dhe kulturore. Atë javë do të jemi të gjithë bashkë në organizim e për organizim, sepse vetëm organizimi çon para aspiratat tona politike dhe kombëtare. Programin e plotë të Javës së Lëvizjes do ta bëjmë publik shumë shpejt, dhe i ftojmë anëtarët e qytetarët të na bashkohen në të gjtiha aktivitetet që do të zhvillojmë.

Ndërkaq, Kryetari Albin Kurti i bëri thirrje anetarësisë së Lëvizjes që të angazhohen e mobilizohen për zgjedhjet e pjesshme të organizatës në mënyrë që pjesëmarrja të jetë sa më e madhe.

“ Lëvizja VETËVENDOSJE! në njërën anë është koncept dhe program i cili është i përmbledhur në Alternativën tonë Qeverisëse dhe në qëndrimet e vazhdueshme politike e socio – ekonomike të cilët i përfaqësojnë aktivistët tanë në institucione, në tubime e në aktivitete si dhe në media. Në anën tjetër, Lëvizja jonë është edhe organizata e aktivistëve që përbëhet prej Qendrave të Lëvizjes sonë e ato më tepër përbëhen prej pikave në nivel organizativ të lagjeve e qyteteve e të fshatrave të komunave anekënd Kosovës. Kjo e dyta, dimensioni organizativ i Lëvizjes, ka prioritet në muajin qershor sepse siç e shpjegoi edhe sekretarja jonë e re organizative Vlora Haxhimehmedi ne do të mbajmë pjesërisht zgjedhje, të lira e demokratike në anëtarësinë e Lëvizjes tonë për t’i kompletuar struktuarat nëpër qendra”, tha kryetari Kurti.

Kontribo