14 07 2022

Javën e kaluar Parlamenti Evropian debatoi dhe miratoi Rezolutën për Kosovën

Të gjithë deputetët që e mbështetën Kosovën në fjalimet e tyre, vlerësuan lartë punën e qeverisë Kurti dhe reformat që po ndodhin në vend. Vlerësuan lartë qëndrimin e qeverisë në dënimin e agresionit rus në Ukrainë, rreshtimin përkrah botës demokratike, vendosjen e sanksioneve dhe solidaritetin e Kosovës në raport me Ukrainën dhe qytetarët e saj.

Deputetët theksuan se qeveria ka bërë progres të shtuar në luftimin e korrupsionit dhe krimit të organizuar, sundimin e ligjit si dhe ka avancim në fushën e zhvillimit ekonomik. U theksua se që nga viti 2021 Kosova ka bërë hapa të rëndësishëm drejt demokratizimit.

Për herë të parë në një dokument të institucioneve evropiane përmendet njohja reciproke mes Kosovës dhe Serbisë.

Deputetja Fitore Pacolli në emër të GP të Lëvizjes VETËVENDSOJE!

https://fb.watch/efJhmcnjle/

Kontribo