17 06 2021

Javën e Lëvizjes e përmbyllim me ditëlindjen Ukshin Hotit.

Javën e Lëvizjes tash e sa vite përmbyllim me ditëlindjen e njërit prej profesorëve e intelekualëve më të jashtëzakonshëm shqiptar, Ukshin Hotit. Në shënimin e kësaj dite një delegacion i Lëvizjes VETËVENDOSJE! i prirë nga kryeministri i Kosovës dhe njëherit kryetari i LV-së, Albin Kurti shoqëruar nga deputetë e aktivistë të Lëvizjes vizituan Shtëpinë Muze në Krushë të Madhe.

Këtë vit përpos vizitës në shtëpinë e Bacës Ukë dërguam edhe dy palë rroba të tija të cilat u vendosën nga kryeminstri Kurti dhe deputeti Avni Dehari. Këto rroba autentike që u vendosën sot profesori i kishte veshur pas përfundimit të burgut të parë me 1985, ku ishte mbajtur në burg për mbështetjen e protestave studentore të vitit 1981, por ishte izoluar në fshat. Pavarësisht këtyre rrethanave, me rrobat që u vendosën sot në Shtëpinë Muze, ai shihet në fotografi në një koncert të këngëtares Shkurte Fejza në Kërçovë me 28 shtator 1985. Kjo fotografi dhe kjo veshje tregon edhe një dimension tjetër të Ukshin Hoti: Ai nuk i trembej regjimit dhe nuk mund të izolohej. Personaliteti dhe bindjet e tij ishin të pathyeshme, Ai gjendet në mes të popullit, mu sikur në fotografi.

Jeta dhe mendimi politik i profesorit dhe intelektualit Ukshin Hoti që janë në përputhje të plotë me njëra-tjetrën janë shtyllat të cilat na mbajnë në rrugën e drejtë të orientimit tonë politik.

Kontribo