15 08 2022

Jo plagjiaturës në Universitete!

Ministrja e MAShTI-së, Arbërie Nagavci sot ka marrë vendim të rëndësishëm në dritë të ndaljes dhe parandalimit të plagjiaturave në Universitetet në Republikën e Kosovës.

Me këtë vendim këto institucione janë të obliguara të publikojnë disertacionin e doktoratës dhe të publikimeve në revistat e indeksuara.

“Me këtë vendim, obligohen të gjitha Institucionet e Arsimit të Lartë në Republikën e Kosovës që me rastin e deklarimit të stafit akademik në platformën e-akreditimi të AKA-së të bëjnë ngarkimin e disertacionit të doktoratës dhe të publikimeve në revistat e indeksuara, në platformat e përcaktuara me Manualin e AKA-së për akreditim”, ka shkruar ministrja Nagavci.

Kontribo