02 10 2019

Kaçaniku: Me qeverinë Kurti i hapim luftë varfërisë

Në Kaçanikun e Kushtetutës e të etur për transformim, Lëvizja vazhdoi karvanin e fitores së 6 tetorit.

Avni Tafili, kandidat nga Kaçaniku, shprehu me bindje se për 20 vite me rradhë pushtetet kanë krijuar e ngritur bastione mjerimi e varfërie, por se erdhi dita t’i thyejmë bastionet e joshjes e shantazhit dhe t’i pastrojmë fytyrat nga pluhuri që na kanë hedhur. “Erdhi dita për të çliruar njerëz, ëndrra e vullnete”, pohoi Kryetari i Qendrës Tafili.

Enver Haliti pohoi se, “qytetarët e meritojnë ta gëzojnë një shtet me ekonomi të zhvilluar, me demokraci që vepron dhe me institucione që iu shërbejnë e iu japin llogari qytetarëve”. “Rinisë tonë të mençur e punëtore i përket e drejta e shkollimit dhe punësimit cilësor në mënyrë që e ardhmja e tyre e sigurtë t’u përkasë në vendin e tyre”, shtoi ish-ushtari i UÇK-së Haliti.

Ndërsa për kandidaten e re Vlera Gjakova, Lëvizja VETËVENDOSJE! është ngazëllimi e shpëtimi i shtetit nga hajnat e fisit e farefisit dhe një forcë emancipuese për të rinjtë e gratë.

Në një sallë të mbushur plot jetë e dritë nga qytetarë anekënd Kaçanikut, Kryeministri i zemrave të tyre Albin Kurti deklaroi, “pas 6 tetorit ne mbetemi të pathyeshëm e thyhet edhe krimi edhe papunësia edhe varfëria.

“Komunat do të transformohen në infrastrukturë, ujësjellës, kanalizime, rrugë, ndriçim, parqe e sheshe përmes grantit të katërt prej 600 milion eurosh për komunat nga qeveria Kurti”, tha ai. “Erdhi dita që të kujdesemi për ata që kanë nevojën e shtetit, në një vend me kaq shumë varfëri zor se mund të ketë demokraci”, shpjegoi Kryeministri i ardhshëm Kurti. Demokracia vjen pas 6 tetorit sepse fillon lufta kundër varfërisë e papunësisë. Më së shumti të rinjtë kanë nevojë për këtë luftë dhe 8000 grupeve të rinjsh nuk do t’i mungojë mbështetja e qeverisë së Lëvizje prej 80 milion eurosh për projektet e tyre inovative. “Të rinjtë e kanë talentin e aftësinë dhe me VETËVENDOSJE!-s në qeveri do ta kenë edhe financimin edhe mundësinë, erdhi ditra ta luftojmë varfërinë e ta mbështesim rininë”, kumboi në sallë fjala e të parit të qeverisë Kurti.

6 tetori është shkëputje e Kosovës nga mjerimi, pabarazia e padrejtësia. 6 tetori me fitoren e qeverisë Kurti ia çel horizontin rinisë dhe ia siguron shëndetin e dinjitetin qytetarëve tanë.

Kontribo