24 09 2019

Kandidati për Kryeministër Kurti Përballë të Rinjve

Kandidati jonë për Kryeministër, Albin Kurti, ndau dhe bashkëbisedoi me të rinjtë programin tonë për rininë në Kongresin Kombëtar të dytë të të Rinjve të Kosovës.

Duke iu përgjigjur shqetësimeve të të rinjve mbi korrupsionin dhe papunësinë nga njëra anë dhe jetën e varfër sociale e kulturore nga ana tjetër që po i shtyjnë ta braktisin Kosovën, Kryeministri i ardhshëm Kurti prezantoi masat kryesore të Lëvizjes mbi arsimin dhe zhvillimin ekonomik.

Skema e punësimit të garantuar për 16-18 vjeçarët, ringritja e një rrjeti shkollash të mesme profesionale, afrimi i universiteteve me praktikat për studentët dhe 1000 bursat për vajzat me prioritet studentet e shkencave të natyrës janë vetëm disa nga nismat që rinia jonë ta jetojë Kosovën si projekt të të ardhmes së tyre.

Pa rininë ndryshimet janë arnime të të njëjtit realitet. Me rininë ndryshimet e transformojnë realitetin.

Kontribo