08 12 2016

KËTA JANË PËRGJEGJËSIT PËR MONTIMIN E RASTIT NDAJ AKTIVISTËVE

1. Mentor Shala – Drejtori i RTK-së është nismëtar i propagandës mediatike, të njëanshme dhe të padrejtë ndaj aktivistëve të Lëvizjes VETËVENDOSJE! para se të arrestoheshin ata.

2. Ridvan Berisha – Kryeredaktor i RTK-së, i cili akuzoi Lëvizjen VETËVENDOSJE! drejtpërdrejtë për sulmet disa ditë para se të arrestoheshin aktivistët tanë.

3. Shpend Maxhuni – Kryepolici i cili për ta vazhduar mandatin e tij i qëndroi besnik shtetit të kapur, Grabovcit e Veselit duke e organizuar tërë policinë e Kosovës për ta montuar këtë rast politik ndaj aktivistëve tanë.

4. Fatos Makolli – Drejtuesi i njësitit anti-terror i cili në një paraqitje publike pati thënë se është i bindur se aktivistët tanë kanë kryer sulmin ndaj Kuvendit. Ai është drejtues i një njësiti policor i cili ka falsifikuar e montuar prova duke dashur t’i çojë drejt dënimit aktivistët e VETËVENDOSJE!-s për terrorizëm. Fakte e dëshmi që nuk i kemi parë deri më tani.

5. Luan Keka – Ky është personi më meritor për këtë të keqe. Ky ka qenë udhëheqës i këtij operacioni të padrejtë. Ky ishte personi i cili kishte dalur në konferencën e parë ku janë paraqitur “faktet”, dhe pasi që u demaskua nga ne pasi që kishte lidhje të afërta me klanin ‘Pronto’, që kishe miqësi të afërt me Ridvan Berishën dhe se gruaja e tij ishte kandidate për deputete e PDK-së në zgjedhjet e kaluara – nuk u paraqit më asnjëherë në media, edhe pse ishte udhëheqës i operacionit.

6. Abdurrahim Islami – Ky është personi cili e ka mundësuar infrastrukturën e këtij procesi politik. Ky prokuror i cili kishte marrë këtë rast dy ditë pasi që është kthyer nga pushimet dhe ka urdhëruar arrestimin e aktivistëve tanë pa e parë lëndën, dhe pa e studiuar atë. Një tjetër fakt i ri është se djali i Prokurorit Islami, punon në AKI, brenda njësitit anti-terror. Pra, si bëhet që të gjithë personat e caktuar për ta përndjekur Lëvizjen VETËVENDOSJE! qenkan të lidhur familjarisht? Kjo nuk është e rastësishme. Ky është personi kryesor se pse kanë qëndruar aktivistët tanë në burg. Ky i ka bërë të gjitha kërkesat që aktivistët të mbahen në burgje e arreste shtëpiake, të cilat tash po dalin se kanë qenë të padrejta ashtu siç kemi thënë.

7. Vehbi Kashtanjeva – Ky është gjyqtari i rastit. Njeriu i cili ka marrë vendim për të gjitha masat kundrejt aktivistëve tanë. Një panel i gjykatës së apelit ka konsideruar se vendimi i tij është i padrejtë. Dhe ky njeri për t’u bërë ende më kriminal pati thënë disa ditë pas vdekjes së Astritit se nuk ka dhënë leje për ta vizituar Astritin në burg për Dardan Molliqajn e Sami Kurteshin . Por, kur ne mbajtëm një konferencë për media duke dëshmuar se kemi pasur leje nga ky gjyqtar, ai doli dhe tha “po kam dhënë leje, por kam shumë kërkesa për leje”. Pra, Vehbi Kashtanjeva gënjeu publikisht dhe ka marr vëndim për t’i çuar në burg aktivistët tanë.

8. Sylë Hoxha – I apostrofuar në video e klanit ‘Pronto’, i cili në procesin pas vdekjes së Astritit ka qenë skandaloz. Ky person ende pa përfunduar hetimet dhe pa dalur raporti i autopsisë kishte deklaruar se Astriti kishte bërë vetëvrasje. Ky ka pasur të angazhuar si prokuror të këtij rasti Metush Birajn, prej të cilit kishte kërkuar vite më parë që t’ia ulte dënimin vëllait të tij, i cili kishte qenë një gjyqtar i dënuar për korrupsion. Një fenomen i cili nuk ndodh kurrë, që një prokuror të kërkojë ulje të dënimit. Këta njerëz janë produkte të klanit ‘Pronto’.

9. Metush Biraj – Prokurori i cili kishte kërkuar uljen e dënimit për vëllain e Sylë Hoxhës, një gjyqtar i dënuar për korrupsion. Pra, ja çfarë prokuror kemi, të tillë që kërkojnë uljen e dënimit për një person të korruptuar.

10. Nexhmi Krasniqi – Drejtor i Policisë në Prizren, një person shumë i dëmshëm, i dërguar disa herë në Inspektoriatin e Policisë për shkak problemeve me ligjin. Ende sot e kësaj dite nuk ka dhënë deklarim publik, s’ka dhënë dorëheqje dhe nuk kanë filluar hetimet ndaj tij, i cili si komandant i policisë deklaroi në fillim se Astriti ka vdekur nga mbidoza e barnave, gjë që u demantua ditë më pas nga autopsia. Ky është personi që i ka udhëhequr hetimet, i cili po ashtu ka bërë publike xhirimet ku shihet Astriti në burg, dhe pjesë nga ditari i tij.

11. Skender Hyseni – Ministri i Punëve të Brendshme të Kosovës, i cili s’ka folur pothuajse fare për këtë çështje dhe që është drejtues i tërë Policisë së Kosovës. Ky ministër mban përgjegjësi për faktin se s’ka ndërmarrë asnjë veprim sa i përket rastit që nga fillimi, pra prej arrestimeve e deri më sot. Ky mbetet përgjegjësi kryesor politik për këtë rast.

12. Dhurata Hoxha – Ministrja e Drejtësisë e cila pas disa javëve nga vdekja e Astritit, suspendoi dhe pushoi nga puna disa persona me përgjegjësi shumë të ulët, në vend se t’i hiqte nga puna personat më përgjegjësi të lartë dhe natyrisht ajo vetë nuk dha dorëheqje. Ministrja pas raportit të autopsisë bëri thirrje për hetime ndërkombëtare pasi që as ajo vetë nuk i besonte drejtësisë Kosovare.

Kontribo