26 01 2021

Adnan Rrustemi

Adnan Rrustemi është lindur më 27 prill të vitit 1982, në fshatin Rufc i Vjetër në komunën e Lipjanit. Jeton në Lipjan. Ka mbaruar studimet në Universitetin e Prishtinës, Faktulteti Filozofik, drejtimi Shkenca Politike dhe Administratë Publike. Ndërsa studimet master i ka vijuar në degën Shkenca Politike, Shoqëri Civile dhe Zhvillim Lokal. 

Gjatë viteve 2004 – 2009 ka punuar si mësimdhënës. Në dy vitet e fundit të këtij angazhimi ka qenë mësimdhënës në programin për të rritur “Edukimi Gjatë Gjithë Jetës”. Në katër vitet pasuese ishte shërbyes civil në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve, ndërsa përgjatë viteve 2013 – 2020 përfaqësoi Lëvizjen VETËVENDOSJE! si anëtar i KQZ-së. Vitin e fundit është angazhuar si këshilltar politik i Nënkryetares së Kuvendit të Kosovës dhe koordinator i Grupit parlamentar nga radhët e Lëvizjes VETËVENDOSJE!. Është anëtar i Këshillit të Përgjithshëm të Lëvizjes VETËVENDOSJE! nga viti 2013, dhe është angazhuar si Koordinator i asambleistëve të Lëvizjes dhe Kryesues i Komisionit Zgjedhor të Përgjithshëm të Lëvizjes VETËVENDOSJE!. Në zgjedhjet e 14 shkurtit 2021 u zgjodh deputet i Kuvendit të Kosovës.

Angazhimi i tij si kryetar i ardhshëm do të fokusohet në qeverisjen e mirë, transparencën dhe llogaridhënien e institucioneve para qytetarëve; për një administratë publike efektive dhe fuqizim të qeverisjes lokale.

Kontribo