28 03 2022

Konferencë për media në lidhje me debatin e zhvilluar për krijimin e komisionit hetimor parlamentar për krizën energjetike.

Shefja e Grupit Parlamentar, Mimoza Kusari dhe deputeti Armend Muja mbajtën konferencë për media në lidhje me debatin e zhvilluar për krijimin e komisionit hetimor parlamentar për krizën energjetike

Opozita dëshiron të flas për pasojat pa folur për shkaqet dhe situatat konkrete të krizës nëpër të cilën kemi kaluar, andaj sot, grupi ynë parlamentarë nuk ua ka mbështetë nismën për komision hetimor parlamentar për çështjen e energjisë.

Kur kemi dëgjuar propozimin për këtë hetim parlamentar ne kemi treguar gatishmëri të lartë për ta mbështetur për shkak se edhe ne dëshirojmë që qytetarët e Kosovës të jenë të informuar mirë mbi atë se çfarë ka ndodhë gjatë kësaj krize, por sot opozita e ndryshoi në tërësi propozimin e saj.

Ne e vlerësojmë aktivitetin opozitar por jo edhe tendencat e synimet e ulëta që të vihet hi dhe pluhur duke thënë të pavërteta mbi veprimet e qeverisë që vetëm përgjatë këtij viti është ballafaquar me kriza të njëpasnjëshme si ajo e pandemisë, energjisë dhe tani luftës në Ukrainë.

Aktiviteti opozitar bashkë me aktivitetin hetimor natyrshëm bëhen për ta mbajtur qytetarin të informuar mbi atë që ka ndodhur dhe jo thjeshtë për të shënuar disa pika të ulëta siç po bënë opozita tani.

Link:
https://www.facebook.com/vetevendosje/videos/5348226945207924

Kontribo