04 02 2024

Kongresi i Partive të Gjelbra Evropiane

Deputetja dhe anëtarja e kryesisë së Lëvizjes VETËVENDOSJE!, Fitore Pacolli dhe anëtarja e Sekretariatit për Marrëdhënie Ndërkombëtare, Anila Vrajolli janë duke qëndruar në Lyon të Francës si pjesëmarrëse në Kongresin e partive të gjelbra evropiane, që për qëllim kanë përgatitjen për zgjedhjet e BE-së. Në këtë kongres u shpalos programi politik i partive të gjelbra për zgjedhjet në BE.

Gjatë këtij kongresi ato zhvilluan takime të ndryshme me, deputetë e ministra nga Evropa, përfshirë këtu ministrin e Spanjës për kulturë, z. Ernest Urtasun, Thomas Waitz, kryetarin dhe deputetin evropian të Partisë së Gjelbër, deputeten evropiane Monica Vana, ministrin e Irlandës për mjedis, klimë dhe komunikim, z. Eamon Ryan dhe lideren opozitare nga Bjellorusia, znj. Sviatlana Tsikhanouskaya.

Kontribo