22 06 2022

Kryeministri Albin Kurti mbi Marrëveshjen për Energjinë:

– Së pari, si çdo kompani tjetër furnizimi tash edhe në veri do të kemi një të tillë që operon nën kornizën ligjore dhe rregullative të Republikës së Kosovës.

– Së dyti, edhe licencimi është i kushtëzuar.

– Së treti, marrëveshjet e vitit 2013 edhe 2015 nuk janë të mira.

– Së katërti, gjendja në teren është shumë më e keqe se marrëveshjet e këqija, dhe prandaj kemi bërë udhërrëfyesin më të mirë të mundshëm në këtë kontekst politik.

Unë nuk kam ndryshuar as koncept, as qëllime, as qëndrime. Mirëpo kam metoda të cilat për konceptin edhe qëllimin e njëjtë bëjnë më të mirën të mundshme në kohën që është e ngopur me trashëgimi të mbrapshtë.

Po e ritheksoj: E bëj minimumin e pranimit të realitetit për maksimumin e ndryshimit të realitetit.

https://fb.watch/dV5TMHUaa5/

Kontribo