27 05 2021

Kryeministri Kurti: Reciprociteti me Serbinë

Qysh në dhjetor të vitit 2011 e patëm miratuar në Kuvend rezolutën për reciprocitet të plotë politik, ekonomik dhe tregtar me Serbinë, dhe ajo rezolutë u hodh poshtë me një rezolutë tjetër nga Qeveria dhe mazhoranca e atëhershme kundër reciprocitetit. Dihen njerëzit me emër e mbiemër që në këtë Kuvend kanë votuar kundër reciprocitetit.

Se ne jemi për reciprocitet ajo nuk do mend, por ajo çka ne do të bëjmë tash është ta zbatojmë atë dhe e gjithë përpjekja jonë është se si ta mundësojmë zbatimin e plotë. Serbia bën përgjithësisht barriera sporadike ndaj mallrave të Kosovës, por ka gjithashtu edhe barriera sistemike. Për ta zbatuar reciprocitetin për të cilin ne jemi zotuar kemi nevojë që t’iu bëjmë ballë suksseshëm edhe barrierave sporadike edhe atyre sistemike. Kjo nënkupton që neve na duhet kohë për t’u përgatitur që ta zbatojmë të plotë reciprocitetin.

Link:
https://www.facebook.com/vetevendosje/videos/538913034159935

Kontribo