23 08 2022

Kryetari i Komunës së Podujevës, Gjilanit, Kamenicës dhe Shtimes në konferencë të përbashkët

Kryetari i Komunës së Podujevës, Shpejtim Bulliqi, i Komunës së Gjilanit, Alban Hyseni, i Komunës së Kamenicës, Kadri Rahimaj dhe ai i Komunës së Shtimes, Qemajl Aliu mbajtën konferencë të përbashkët për media me ç’rast shprehën distancimin e tyre nga qëndrimet e Asociacionit të Komunave të Kosovës për padinë ndaj dy ministrive të Qeverisë së Kosovës.

Në këtë konferencë kryetarët theksuan se veprimet e fundit të Asociacionit të Komunave të Kosovës me padinë e ngritur ndaj Ministrisë së Arsimit dhe Ministrisë së Shëndetësisë për çështjen e kontratës kolektive janë edhe një hap tutje që dëshmon edhe një herë se ky Asociacion iu shërben qëllimeve të caktuara politike, por jo edhe arsyes dhe qëllimit të themelimit-nevojave dhe interesave të komunave dhe qytetarëve.

Në fund u theksua se kjo padi përveç tjerash nuk po bëhet në kohën e duhur dhe adresën e saktë ngase kontrata kolektive është lidhur kohë më parë kur dy ministritë drejtoheshin nga qeveri të tjera dhe se asnjëherë nuk ishin zotuar mjete, kësisoj kjo padi është e padrejtë dhe me tendencë ndaj qeverisë aktuale.

Konferenca:
https://fb.watch/f5EliCdaDK/

Kontribo