14 09 2019

Kurilla – Pika e Ndryshimit

Në lagjen e rëndësishme të Kurillës, që ishte edhe vendimtare për fitoren e Lëvizjes në zgjedhjet e nëntorit 2017 në Prizren, u hap sot zyra e shtabit të Kurillës. Me këtë rast, interesimi i madh i banorëve e shndërroi oborrin privat të familjes Doda në një tubim publik ku i pranishëm ishte edhe Kryeministri i ardhshëm, Albin Kurti, i cili foli për ndryshimet që e presin vendin pas zgjedhjeve të 6 tetorit.

Kryetari Kurti tha se qeveritë e mëparshme, në veçanti panistët, kanë hy në borxh me Prizrenin, duke aluduar në ndarjen e buxhetit. “Kryeqytetit tonë kulturor dhe historik i është ndarë një buxhet simbolik. Njerëz që nuk e duan Prizrenin kanë qenë në këtë panqeverinë, që shkoi për të mos u kthyer më kurrë.”

Në zgjedhjet e qershorit 2017 i fituam tre deputetë nga Prizreni, ndërsa tani duhet t’i kemi 6: Artan Abrashin, Arbër Rexhajn, Drita Millakun, Hajrullah Çekun, Dafina Alishanin dhe Yllëza Hotin, të cilët nuk janë thjeshtë njerëzit e VETËVENDOSJE!-s në Prizren, por edhe njerëzit e Prizrenit në VETËVENDOSJE! e së shpejti deputetët e Kuvendit të Republikës.

Shteti i dobët dhe i kapur i Kosovës nuk mundet ta mbajë edhe një qeveri të kriminalizuar dhe të korruptuar të këtyre panistëve, andaj ata duhet të shkojnë. Panistët janë në panik e prandaj po na sulmojnë porsi opozita e ardhshme neve që jemi qeveria e ardhshme.

VETËVENDOSJE! zotohet para jush që pa rezerva dhe pa kompromis, pa kursim për qeverinë, do ta luftoj krimin dhe korrupsioni, se do ta çlirojë prokurorinë nga ekzekutivi në mënyrë që edhe hajnat të shkojnë në burg edhe plaçka të kthehet në buxhet.

Në vend të emigrimit na duhet punësimi. Duhet ta lidhim tregun e punës me shkollimin cilësor. Arsimin me ekonominë. Në mënyrë që hendekun e aftësive ta urëzojmë fuqishëm për herë të parë 20 vjet pas çlirimit dhe 11 vjet pas shpalljes së pavarësisë.

Shëndetësia do të jetë në nivelin e duhur, siç ka dëshmuar Arben Vitia në Prishtinë, në mënyrë që qytetarët kur të sëmuren të mos e kenë parasysh thellësinë e xhepit, por vetëm seriozitetin e sëmundjes që do ja diagnostikoj mjeku ynë e që do ua shërojnë barërat tona që nuk do të detyrohet t’i blej jashtë.

Ne do ta zbusim pabarazinë. Do të ketë drejtësi sociale përveç se rritje ekonomike në mënyrë që edhe ligji të mos jetë thjeshtë një instancë që e ndanë popullsinë në ata që janë të pambrojtur dhe ata që janë të paprekshëm, por që na bën bashkë duke qenë çdoherë kudo të barabartë para tij dhe përpara tij. Sundimi i ligjit nuk ka alternativë në qeverisjen e VETËVENDOSJE!-s.

Me Lëvizjen, Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit hapësinor që më herët ka qenë ministri e shpronësimit dhe asfaltit të shtrenjtë me neve bëhet ministri që e mbron mjedisin. “Bëhet ministri e cila planifikimin hapësinor e shndërron në kushtetutë të dytë të vendit tonë. Nëse kushtetuta siç e njohim ne kodifikon të drejtat civile dhe organizimin institucional kushtetuta e dytë është mjedisi dhe planifikimi hapësinor ku prioritet do ti jepet mbrojtjes së ambientit e jo shpronësimeve për asfaltin e shtrenjtë”

Kurilla di të përcaktohet, të punojë, të angazhohet dhe organizohet që fitoren e 6 tetorit në Prizren ta përkthejmë në gjithë Kosovën.

Kontribo