05 11 2018

Letër nga Internacionalja Socialiste për rastin e Astrit Deharit

Sot në adresën e Lëvizjes VETËVENDOSJE!, drejtuar Kryetarit Albin Kurti, është dërguar një letër nga Internacionalja Socialiste në lidhje me rastin e Astrit Deharit. Internacionalja Socialiste është grupacioni më i madh ndërkombëtar i partive social-demokrate, ku bën pjesë edhe Levizja VETËVENDOSJE!. Në vijim teksti i plotë i letrës dërguar sot nga Internacionalja Socialiste:

INTERNACIONALJA SOCIALISTE

5 nëntor 2018

Albin Kurti
Kryetar i Lëvizjes VETËVENDOSJE!
Kosovë

I dashur Kryetar, i dashur mik,

Teksa përkujtojmë sot përvejtorin e dytë të vdekjes së trishtueshme të anëtarit të Këshillit të Përgjithshëm të Lëvizjes VETËVENDOSJE!, Astrit Deharit, i cili vdiq në burg ndërkohë që aty mbahej pa aktakuzë, ne ju shprehim juve, familjes dhe shokëve të tij, konsideratën dhe solidaritetin tonë.

Është tërësisht e papranueshme që pas dy vitesh rrethanat e vdekjes së tij tragjike ende nuk janë sqaruar dhe se ende nuk është vendosur drejtësi. Ne e mirëpritëm vendimin e marrë nga qeveria në shkurt të vitit 2018 për të lejuar një hetim të pavarur nga “Qendra Universitare e Mjekësisë Ligjore – Romand”, (CUTML), në Zvicër, por mbetemi thellësisht të shqetësuar për vonesat në përmbylljen e këtij procesi, duke sjell ndër mendje se “drejtësia e vonuar është drejtësi e mohuar”.

Shfrytëzojmë rastin për t’i bërë thirrje qeverisë që të nderojë dhe respektojë të drejtat e Astrit Deharit dhe familjes së tij, të shpejtojë zbardhjen e këtij rasti, si dhe të bashkëpunojë plotësisht dhe pa vonesa me hetimin e pavarur që po zhvillohet në Qendrën e Mjeksësisë Ligjore në Zvicër.

Familja globale politike e Internacionales Socialiste, anëtare e së cilës është Lëvizja VETËVENDOSJE!, do të vazhdojë t’i ndjekë nga afër zhvillimet e këtij rasti.

Përshëndetje të përzemërta,

Luis Ayala
Sekretar i Përgjithshëm

Kontribo