24 09 2019

Lëvizja Infrastrukturë për Qytetarët

Në një bashkëbisedim me qytetarë nga Gjakova e Peja që jetojnë dhe punojnë në Prishtinë, ndamë idetë kryesore të ndryshimeve që do të sjellim pas 6 tetorit. Kandidati jonë për Kryeministër, Albin Kurti, shoqëruar nga kandidatët e listës tonë për deputetë, Mimoza Kusari-Lila, Arbërie Nagavci, Arben Vitia, Taulant Kryeziu dhe Vlera Gjakova bisedoi me shumë qytetarë të interesuar për planin tonë qeverisës.

Kandidatët tanë për deputetë prezantuan disa nga masat tona prioritare. E zemëruar me degradimin 20 vjeçar të shëndetësisë Lëvizja angazhohet për një sistem shëndetësor të fortë e të garantuar publik, ku qendrat e mjekësisë familjare janë vendi i parë ku marrim trajtimin që meritojmë dhe ku të gjithë kanë sigurime shëndetësore. Madje, 1 janari 2023 ne zotohemi se do të fillojë funksionimi i plotë i sigurimeve shëndetësore.

Ndërsa kapjes së shtetit të denoncuar edhe nga partnerët tanë më të mëdhenj do t’i përgjigjemi me një vetting të gjyqësorit, prokurorisë e drejtuesve të nivelit të lartë të policisë e inteligjencës.

Në sferën e ekonomisë, ndërmarrjet shoqërore nuk do t’i privatizojmë, por do t’i mbrojmë e zhvillojmë brenda fondit sovran që do të krijojmë.

Për realizimin e të gjitha këtyre masave dhe shumë të tjerave qytetarët do ta kthejnë 6 tetorin në një fitore referendare sepse ndryshime që na duhen dhe që do t’i sjellim janë shumë të mëdha. “Secila votë është një ndryshim më shumë, sa më shumë të votojnë aq më i madh do të jetë ndryshimi”, u zotua i pari i listës tonë, Albin Kurti.

Efektet e qeverisë Kurti, përmes grantit të katërt për pushtetin lokal dhe përmes investimeve strategjikë do t’i ndjejë edhe Gjakova, e lënë kaq shumë pas dore pas luftës. Ndër të tjera, kryeministri i ardhshëm Kurti shtroi idetë se, “është e rëndësishme që të funksionalizohet aeroporti i Gjakovës që të jetë për fluturimet cargo dhe me bileta të lira, por duhet ta bëjmë edhe një studim fizibiliteti me Republikën e Shqipërisë sepse është e rëndësishme lidhja infrastrukturore Gjakovë-Shkodër. Riaktualizimi socio-ekonomik, lidhja historike Gjakovë-Shkodër duhet të jetë prioritet kombëtar”.

Kontribo