26 04 2017

LËVIZJA VETËVENDOSJE! ANËTARËSOHET NË GRUPIN SOCIALIST TË KËSHILLIT TË EVROPËS

Aida Dërguti, nënkryetarja e Kuvendit të Kosovës dhe deputete e Lëvizjes VETËVENDOSJE!, është një prej përfaqësuesëve të delegacionit të Kosovës në Këshillin e Evropës, i cili po zhvillon këto ditë punimet në Strasburg. Nëpërmjet deputetes Dërguti, Lëvizja VETËVENDOSJE! ka aplikuar për t’u bërë pjesë e grupacionit të partive social-demokrate të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës. Ky grupacion njihet me emrin “Grupi Socialist” i Këshillit të Evropës, dhe në të bëjnë pjesë të gjitha partitë evropiane të qendrës së majtë të spektrit politik.

Aplikimi i Lëvizjes VETËVENDOSJE! është miratuar zyrtarisht ditën e djeshme nga Grupi Socialist, ku sot e tutje Aida Dërguti merr pjesë si anetare. Është hera e pare që një përfaqësues i Kosovës bëhet anëtar i këtij grupimi, dhe deputetja Dërguti synon që ta shfrytëzojë maksimalisht këtë mundësi për të çuar përpara interesat e shtetit të Kosovës dhe kombit shqiptar, si dhe vlerat e solidaritetit dhe luftën kundër pabarazisë.

Prishtinë, 26 prill 2017
Lëvizja VETËVENDOSJE!

Kontribo