15 10 2014

Lëvizja VETËVENDOSJE! pret në takim Ambasadoren e Mbretërisë së Belgjikës

Kryetari i Lëvizjes VETËVENDOSJE!, Albin Kurti, së bashku me Puhie Demakun, Sekretare për marrëdhënie me jashtë e Lëvizjes VETËVENDOSJE!, kanë pritur në takim Ambasadoren e Mbretërisë së Belgjikës në Sofje, ambasadore jorezidente për Kosovë, zonjën Anick Van Calster dhe të ngarkuarin me punë në Zyrën Diplomatike të Begjikës në Prishtinë, z. Jean-François Brackman.

Në takim më Ambasadoren Van Calster janë diskutuar zhvillimet e fundit politike në Kosovë dhe mundësitë për krijimin e institucioneve të Republikës së Kosovës.

“Shumica parlamentare po pengohet padrejtësisht në rrugën drejt formimit të qeverisë së re për të cilën ka aq shumë nevojë populli i Kosovës. Partia e cila e ka kapur shtetin po e pengon konstituimin e Kuvendit vetëm që të mbetet me çdo kusht në pushtet. Kjo parti-shtet nuk mund ta paramendojë veten në opozitë dhe ajo e ka të pamundur të jetë demokratike e ligjore. Shumica parlamentare nuk do të lëshojë pe sepse përveçqë nuk mund të bëhet kompromis me demokracinë dhe drejtësinë, po ashtu nuk mund të lejojmë të humbet shansi për popullin e Kosovës për zhvillim ekonomik dhe çlirim të shtetit nga korrupsioni e krimi qeveritar”, tha Albin Kurti.

15 tetor 2014
Lëvizja VETËVENDOSJE!

Kontribo